Zamieszczone przez sgasiorowski
wybór sprzęgła (czy musi tak być???)
Zwiń
X
-
wybór sprzęgła (czy musi tak być???)
Jestem umówiony na wymianę koło DM ze sprzęgłem, i serwis twierdzi że jak rozbiorą i zobaczą co jest w środku to dopiero wtedy będą mogli zamówić części.
A ja mam pytanie to czy jak zmieniam cały komplet to nie mogę wziąć tego co mi się podoba.
Jakoś nie mam ochoty by auto stało na serwisie 7 dni roboczych co w okresie swiątecznym
może troszkę sie przedłużyć. tak więc proszę o pomoc czy wieżyć tym z serwisu, czy brać np. komplet sachs-a.
-
-
A więc, tak, rzeczywiście w O2 wystepuje 2 rodzaje sprzęgła i dwumasy: Lucas i SACHS, jeżeli chodzi o zweryfikowanie, który z elementów został uszkodzony to rzeczywiście trzeba rozebrać i ocenić, ale jeżeli chcesz zamówic cały kpl. to nie ma takiej potrzeby, ponieważ
a-gdy wymienia się wszystkie elementy (koło, docisk, tarcza, łożysko) to nie trzeba się przejmować jakie jest zamontowane w samochodzie
b-jeżeli wymienia sie np. tylko koło, docisk lub tarcze, to trzeba zamówić od takiego producenta, od jakiego ma się obecnie, ale i tak żeby to stwierdzić nie trzeba tego rozbierać, wystarczy zdjąc oslonę spodnią silnika i jak ktoś ma pojęcie to zobaczy rożnice i będzie wiedzieć jakie zamówić
Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sylwester.kidadokładnie 80kkmSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz